HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

еУправа - сервис грађана Oбавештење грађанима општине Медвеђа о услугама доступним преко еУправе

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

    Обавештавају се грађани на територији општине Медвеђа да је досадашњи развој електронске управе у Републици Србији, омогућио да се јавне услуге, пружају и користе посредством интернета, применом информационо-комуникационих технологија, преко националног портала еУправа, како би се олакшала комуникација грађана са администрацијом.

       еУправа (www.euprava.gov.rs) је јединствено електронско место где се налазе електронске услуге за грађане и привреду омогућавајући да корисници услуга јавне администрације  на једноставан и брз начин - електронским путем долазе до свих потребних информација и услуга.

        Корисници услуга који би желели да електронским путем обављају услуге, могу на два начина да креирају свој налог на порталу еУправа; 1) на шалтеру поште, општине, односно локалне пореске администрације или 2) самостално, преко интернета. Портал за електронску идентификацију (eid.gov.rs) је информациони систем који представља централно место за креирање корисничког налога грађана (еИД), који грађани даље могу да користе за пријаву на различите портале.

    Преко портала euprava.gov.rs грађани могу обавити бројне процедуре везане за најважније животне догађаје без чекања у реду, из свог дома, где год се налазе, тако да може бити заказан термин за издавање личних докумената, дете може бити уписано у вртић, заказан термин и добијени резултат са PCR тестирања и много тога другог. Поред тога, електронским путем може се приступити подацима из личне карте или пасоша, подацима о пребивалишту, обавезном социјалном осигурању, основици пореза на имовину, непокретностима и другим подацима који се воде кроз централни регистар становништва.

       Коришћење електронских сервиса олакшан је приступ како физичким лицима, тако и привреди, преко портала еФактура, који омогућава размену фактура са другим фирмама и јавним сектором и праћење његове реализације.

 

Промотивни материјал

Како постати еГрађани   еУслуге за грађане   еУслуге за привреду   Водич за еИД   Водич за еДоставу

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top