HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

Пројекат прекограничне сарадње везан за спорт и омладину

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

Поводом пројекта прекограничне сарадње између градова и општина Прокупље, Лепосавић, Медвеђа и Скопље, председник општине Медвеђа присуствoвао је састанку одржаном 02. јуна у Прокупљу.

Носилац пројекта је наш прослављени спортиста и бивши репрезентативац Србије у одбојци, Владимир Вања Грбић а пројекат ће биће финансиран преко ЕУ фондова. Грбић је на састанку представио целокупан пројекат и методологију рада са децом. Циљна група су девојчице узраста од 9-18 година, а у пројекат ће бити укључена и деца са посебним потребама.

„Циљ пројекта је стварање чврстих веза клубова ових регија, едукација деце и тренера, социјализација и интеграција детета у групи. Договорено је да се у првој години укључи око 300 девојчица, подељене у 5 старосних група“- рекао је председник општине Медвеђа, др Небојша Арсић.

Дугогодишње искуство Вање Грбића у раду са децом, подстакло га је да покрене камп за децу, тако што ће користити одбојку за све аспекте развоја дечије личности. На идеју да покрене прекограничне пројекте је дошао како би створио чврсте везе између ових регија. Жеља му је да се деца кроз бављењем спортом, односно одбојком, на оригиналан начин преброде све препреке  у комуникацији на националном, регионалном и локалном нивоу јер „у спорту нема географских граница већ је једина граница аут линија.“- речи су Владимира Вање Грбића.

Активности на пројекту за почетак су установљавање иницијалног стања деце која ће бити укључена - општа моторика, психолошли профил деце, функционалне способности деце, постурални статус деце (кичма, колена, стопала).

Пројекат би био реализован у трајању од 3 године (по 10 месеци), који би обухватао праћење моторичког, психолошког, функционалног и постулатног статута деце различитог узраста  (100 деце по граду). Последња фаза би била заједнички кампови под надзором стручног тима.  

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top