HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ - споразум општине Медвеђа и Балканског центра за миграције

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

Општина Медвеђа је са Балканским центром за миграције и хуманитарне активности (БЦМ) пре више од две године отпочела прву фазу унапређења владавине права у јединицама локалне самоуправе кроз информативно-едукативни пројекат ”Правна огласна табла”.

Ова правна табла обухвата 16 различитих правних тема које су сажете кроз флајере. Испред Центра за миграције састанку са председником општине, др Небојшом Арсићем и наченицом општинске управе, Светланом Тодоровић, присуствовали су директор програма БЦМ, Нада Чуљак-Бањац и руководилац групе, правни саветник Мирослав Драшковић.

Балкански центар за миграције је иначе невладино удружење које се већ 14 година бави пружањем бесплатне правне помоћи широм наше земље. У оквиру тог пројекта укључено је 24 општина, а примарни циљ је сиромашном становништву, угроженим групацијама попут избеглица, интерно расељених лица и припадника мањинских заједница пружити адекватну правну помоћ.

У току је спровођење друге фазе којој претходи потписивање Меморандума о сарадњи на унапређењу владавине права, демократизације и обезбеђивању права на бесплатну правну помоћ и поделу флајера по месним заједницама, а све са циљем да грађане уведу у правну област. Бесплатну правну помоћ становништву Медвеђе пружаће правно лице које ће бити ангажовано од стране БЦМ и општине Медвеђа на годину дана. Дипломираног правника ангажоваће Балкански центар за миграције који ће истом обезбедити адекватну обуку за пружање правне помоћи и могућност сталних консултација у вези посла који ће обављати, а након истека прве године, уколико се створе услови општина ће наставити сарадњу уз финансијску подршку БЦМ-а.

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top