HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

Четврти састанак СКГО Мреже за ромска питања

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

 "ЗДРАВСТВЕНЕ МЕДИЈАТОРКЕ - ПОДРШКА ЛОКАЛНИМ САМОУПРАВАМА"

 

     На четвртом састанку Сталне конференције градова и општина (СКГО)- Мреже за ромска питања, одржане у Београду, главна тема била је појачана социјална и здравствена заштита угрожених група, пре свега ромске популације. 

     Поздравну реч имао је Ђорђе Станишић, генерални секретар СКГО, Берислав Бекић, државни секретар у Министарству здравља и Ненад Иванишевић, државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

     Преко овог пројекта, до сада је било запослено око 75 здравствених медијаторки у здравству у 59 општина. У наредном периоду планира се додатно опредељење средстава како би се овај број повећао, а на основу анализе о потребама која је спроведена од стране надлежних тела Владе у циљу унапређења приступа овим услугама од стране корисника. Реална процена је да ће ова радна места бити систематизована и уведена у национални оквир квалификација. Такође, биће израђени модули за формално образовање, номенклатура занимања и биће реализовано запошљавање здравствених медијаторки као здравствених радника у домовима здравља. Број здравствених медијаторки биће повећан на 90 у 2017.години.

     Као пример добре праксе "Сарадња мобилног тима и Дома здравља" похваљен је град Лесковац. О улози јединице локалне самоуправе у повећању доступности, праведности и квалитета у области јавног здравља говорила је Јасмина Танасић, секретарка у Одбору за здравље и социјалну политику СКГО-а. На састанку Мреже за ромска питања испред наше општине присуствовали су координатор за ромска питања, као и председник општине Медвеђа, др Небојша Арсић.

 

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top