HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

Развојна агенција Србије у посети Медвеђи

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

Развојна агенција Србије (РАС) је агенција Владе Републике Србије, која пружа подршку директним улагањима, подстиче конкурентност и позитивно утичу на економски и регионални развој.

Састанак са представником РАС-а одржан је у кабинету председника општине у присуству челних људи локалне самоуправе.

Небојша Арсић је иницирао састанак у Министарству привреде и обратио се Влади РС за помоћ у привлачењу инвеститора, обзиром да је општина Медвеђа у протеклом периоду откупила две фабрике које су биле у стечају и сада располаже капацитетима за отварање нових погона. 

“Поред купљене две фабрике, на територији општине Медвеђа, постоји и индустријска зона, где су објекти и земљиште у власништву АИК-а, и имамо земљиште у површини од 5 хектар, на локацији у насељу Марићи, где је некад требао да буде изграђен затвор. То значи, да инвеститорима имамо да понудимо гринфилд локацију за изградњу у Марићима и две браунфилд инвестиције у фабрике. Влада РС је препознала наше потребе и тим поводом је наш данашњи гост испред Развојне агенције Србије, како би нам помогао да што ефикасније представимо потенцијалним инвеститорима оно чиме располажемо и како би привукли озбиљне инвеститоре. Циљ нам је да запослимо наше људе и да спречимо исељавање које годинама уназад иде у једном правцу. Медвеђа је богата и природним потенцијалима, посебно у водама у нашој Сијаринској Бањи, имамо јединствени Гејзер, богата је рудама Рудник Леце, полудраги камен, затим мермер, олово и цинк, богата шумама. Тако да инвеститори имају доста потенцијала и сировина које би могли да користе у даљој обради и преради, чиме би економски оснажили овај крај” - истакао је председник општине, Небојша Арсић.

Никола Вујовић из сектора за стратешка улагања, који води базу инвестиционих локација у Развојној агенцији Србије, рекао је да ће обе браунфилд локације бити увршћене у базу, као и гринфилд локација од 5 хектара која је идеална за инвеститоре. У разговору је предложио локалној самоуправи да конкурише у Министарству привреде за опремање индустријске зоне, уз учешће општине око 10%, док би остатак од 90 % субвенционисала држава за девастирана подручја.

Након састанка у кабинету, представник РАС-а је обишао поменуте локације, које ће бити унете у базу и документоване. У плану је да се уради презентација на енглеском језику са свим статистичким подацима о запослености, незапослености, инвестиционим локацијама, која ће бити окачена на сајту како би потенцијални инвеститори били упознати са могућностима за улагање у Општину Медвеђа.

 

1622027865221

 

 1622027865186

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

dakliknemozajedno

SP Logo osnovni 

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top