HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

CarGo и CarGo Butler у здруженој хуманој мисији Манастира Хиландар за изградњу Кампа пријатељства

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

Радови на изградњи Кампа пријатељства у Сијаринској бањи, општина Медвеђа, настављени су данас потписивањем уговора представника Удружења CarGo са извођачем радова, а под покровитељством Манастира Хиландар, чиме почиње изградња комплекса са смештајним капацитетом за 200 деце из угрожених подручја.

Након што је компанија CarGo донирала новац за куповину земљишта, пројекту изградње данас се придружио и CarGo Butler и најавио да ће део прихода донирати за изградњу Кампа. Вредност радова у првој инвестиционој фази је 100 хиљада евра.

“Срце ми је пуно што ће се након данашњег потписивања уговора наставити радови и заокруживање целог комплекса. Хиландар остаје кућа хуманости, а CarGo њен носећи стуб“, рекао је председник Удружења грађана CarGo Александар Вучић након потписивања уговора са извођачем радова.

Генерални директор CarGo Butler Никола Аћимовић рекао је да након донирања оброка медицинским радницима у знак захвалности на свему што раде у борби против вируса, настављају са мисијом помагања, а прва акција је то што ће део прихода донирати за изградњу „Кампа пријатељства“.

„Желимо да срећно детињство и одрастање постане свакодневица и нормалност за свако дете, без обзира где живи. Да деца из угрожених подручја памте своје одрастање по лепим тренуцима, дружењу, учењу, игрању. Верујемо да ћемо на овај начин помоћи манастиру Хиландар да обезбеди још квалитетније и боље смештајне капацитете за децу из угроженог подручја која ће боравити у Кампу“, казао је Аћимовић.

Повереник Манастира Хиландар Милош Стојковић је рекао да ће Камп пријатељтства имати шест објеката и да се очекује да радови буду завршени на јесен, чиме ће прва деца боравити у Кампу већ на зиму.

Председник општине Медвеђа Небојша Арсић захвалио је Удружењу CarGo што помаже деци из угрожених подручја и позвао и остала удружења и компаније да ураде исто како би сва деца имала равноправну могућност за срећним детињство.

Стојковић је подсетио да је пријатељство између CarGo и Манастира Хиландар почело пре две године подршком традиционалном Кампу пријатељства у којој је 400 деце слабијег материјалног статуса из читавог региона први пут боравило у Београду, а да је временом оно постало нераскидиво бројним другим хуманим акцијама попут донирања 1.300 новогодишњих пакетића деци у основним школама у Медвеђи, Прешеву, Бујановцу, у Хрватској и на Косову и Метохији.

 

hkgcmnbgc

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

dakliknemozajedno

SP Logo osnovni 

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top