Biblioteka komunale

Shtyp

-
BIBLIOTEKA KOMUNALE

BIBLIOTEKA KOMUNALE  "PETAR PETROVIQ NJEGOSH"

Biblioteka Komunale "Petar Petroviq - Njegosh" punon nga 1 Prill 1996. vit. Ose fillimet e bibliotekës janë të lidhura me shkollën fillore, brenda të cilës ka punuar biblioteka. Puna e parë e organizuar e bibliotekës daton nga 1963 fillimi i bibliotekës "Vuk Karaxhiq", dhe vazhdoi më vonë në shtëpinë e kulturës. Biblioteka funksionon si institucion i pavarur në 1996 është vendosur në një ndërtesë moderne Qendrës së Kulturës si një institucion i veçantë. Ajo ka 38.000 njësi të materialeve të bibliotekës nga të cilat 3000 të shtypura në gjuhën shqipe, rreth 3000 njësi të buletineve dhe 1000 njesite e fondit të atdheut.

Veprimtarit kryesore të bibliotekës janë:

  • bibliotike-informative
  • Puna me klientët,
  • Promovimi i librave të reja,
  • organizimin e mbrëmje letrare apo takimeve,
  • organizimin e ekspozitave.

Biblioteka ka një departament të fëmijëve dhe se ata janë duke punuar tre punëtorë dhe një punëtor për të punuar me klientët në gjuhën shqipe. Në të njëjtën zonë gjithashtu janë duke punuar në përpunimin e materialeve të bibliotekës.

Kontakt:

  • menaxher Stanimir Strahinjiq ................ tel: 016 869-88-88
  • bibliotekari Liljana Dimiq .................... tel: 016 869-88-81
  • bibliotekari Aleksandra Veliçkoviq ....... tel: 016 869-88-89