HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

verzija-3

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

Конвертор валута

Свечано обележен дан општине Медвеђа

ПДФ Штампа Ел. пошта
-

  Велики број званица пристиглих из целе земље дошао је да грађанима општине Медвеђа честита њихов дан, 20. мај. Честитке у њихово име примио је председник општине Медвеђа, др Небојша Арсић у свом кабинету. Након официјалног дела, на платоу испред Дома Културе гости су присуствовали отварању фонтане коју су пресецањем траке почасни гост наше општине,председник Координационог тела, др Зоран Станковић заједно са председником др Небојшом Арсићем, свечано пустили у рад.

                Председник Скупштине, Милисав Милетић отворио је свечану седницу и подсетио све присутне да је општина Медвеђа узела 20.мај као дан за обележавање у знак сећања на формирање Прве српске дивизије у Гајтану, након чега је Горња Јабланица ослобођена од окупатора у Другом светском рату.

                Свечана седница Скупштине одржана је у великој сали Дома културе, уз присуство гостију и грађана, а једина тачка била је доношење Одлуке о додели новчаних награда и признања заслужним појединцима и установама који су допринели да се добар глас о нашој општини далеко чује, почев од ученика на такмичењима, спортистима, хуманитарним залагањима и осталим појединцима на уложен труд и добра дела. Испред добитника признања захвалио се Небојша Јакшић речима да сви ми радимо за себе, али да би напредовали као заједница мора дати свако свој лични допринос. Да и када напредујемо на личном плану, и одемо из свог родног краја, сетимо се ко нас је уздигао и одгајио, да зној предака несмемо заборавити, јер заборавом на завичај , губимо и сами себе.

                 Презентацијом на видео-биму општина Медвеђа је у 10-ак минута представила свој једногодишњи рад на најбољи могући начин. Акценат је стављен на уређење и реконструкцију путних праваца, почев од магистралног пута Медвеђа-Лебане, али и атарских путева, сређивање фасада, изградња трга са фонтаном за чије радове је издвојено 7.200.000 динара. Поред уређења индустријске зоне и наставка са радом Рудника "Леце", доста је уложено у подстицај пољопривредника. Туристичка понуда је проширена увођењем у туристичку мапу обиласка и туре ка Мркоњском вису, водопада у Петриљу, док су у плану радови на уређењу приступних стаза до Римских рудника у Лецу и сређивање Туларске Бање. Незапосленост, као горући проблем Медвеђе али и свих осталих општина на југу земље, би требало у скоријој будућности бити решена почетком рада Словеначког дрвопрерађивачког центра, који би имао 110 радника. 

                 Др Небојша Арсић се захвалио свима који су увеличали овај дан својим присуством, са нагласком да осећај поноса док стоји поред награђених ученика, појединаца, представника Војске и Полиције, награђених удружења и установа, је нешто што овај дан чини посебним.

 

Редовна посета Координационог тела општини Медвеђа

ПДФ Штампа Ел. пошта
-

Зоран Станковић, председник Координационог тела Владе Републике Србије за Прешево, Бујановац и Медвеђу, је заједно са Службом Координационог тела посетио данас општину Медвеђа.

Теме на састанку су биле превасходно, упознавање са тренутном економском ситуацијом у општини Медвеђа и будућих улагања, а затим и безбедносно стање које је редовно и на стабилном нивоу. Ово је иначе редовна посета коју Координационо тело обавља у складу са својим активностима.

Др Зоран Станковић је подсетио да ће Координационо тело у мају месецу  расписати конкурс за доделу помоћи малим и средњим предузећима, и да потенцијални предузетници морају водити рачуна око предаје документације како би иста била комплетна. Посебна пажња Службе биће усмерена око пружања помоћи сакупљања те документације, како не би дошло до проблема из ранијих година да наши предузетници на конкурсу не добију опредељена средства.

Председник општине Медвеђа, др Небојша Арсић је задовољан данашњом посетом Координационог тела јер су се на конструктивном састанку дотакли различитих  тема, а исти је резултиран већим бројем договора. Што се тиче рационализације броја запослених у локалној самоуправи, др Станковић је истакао да би отпуштање предвиђеног броја од 15 људи било неприхватљиво, и да ће наћи најбоље решење. Разговарало се и о унапређењу здравства, школства и инфраструктуре у општини Медвеђа, и реализацији одобрених средстава од Координационог тела од којих је Медвеђа успела да искористи прву траншу тих средстава.

„Безбедносна ситуација је стабилна, нема никаквих назнака да постоје међунационални сукоби, органи безбедности раде свој посао па нема опасности за грађане општине Медвеђа."- рекао је директор Координационог тела, др Зоран Станковић.

 

ПОСЕТА ФК СРПСКО САРАЈЕВО ОПШТИНИ МЕДВЕЂА

ПДФ Штампа Ел. пошта
-

ПРИЈАТЕЉСКА УТАКМИЦА ВЕТЕРАНА ФК ЈАБЛАНИЦЕ И СРПСКОГ САРАЈЕВА

    У Скупштинској сали општине Медвеђа, др Небојша Арсић дочекао је и примио госте из братске Републике Српске. Ово је узвратна посета ФК Српско Сарајево из Источног Сарајева, а Медвеђа је била домаћин великог спортског догађаја између  ветерана ова два клуба.

Председник општине Медвеђа поздравио је госте, пожелевши им угодан боравак у нашој општини, и упознао их са тренутном економском и политичком ситуацијом. На састанку су присуствовали и Горан Ивановић, заменик председника општине, Светлана Тодоровић - начелница општинске управе, Зорица Станковић - начелница за општу управу, председник ФК Јабланица - Томица Арсић, председник спортског савеза - Бранислав Манасијевић, чланови општинског већа, Влада Бабић и Драган Кулић, као и представници јавних предузећа из Медвеђе.

На терену ФК "Јабланице" одиграна је  пријатељска фудбалска утакмица која је протекла у спортском и пријатељском духу.

 Након одигране утакмице, гости су у пратњи домаћина кренули у обилазак Сијаринске Бање, а гостовање је завршено свечаном вечером у хотелу Гејзер у Сијаринској Бањи.

„Моје је велико задовољство да као домаћин оваквом догађају, и вама као екипи која је дошла из далеке нам Републике Српске, пожелим свима срдачну добродошлицу. Морам да будем искрен и захвалим се вама на лепом гостопримству  пре пар месеци у Бијељини, а  волео да смо ми бар упола били добри домаћини и да одавде понесете лепе успомене на данашње дружење. Честитам на победи ФК Српско Сарајево и на фер плеју. Наравно да резултат  није битан у овом тренутку, али сам сигуран да ће сусрети ове две екипе прећи у традицију, а да ће наредна утакмица планирана за јун месец, бити у служби нашег великог пријатељства и братства и да ћете већерас и сутрадан уживати у природним лепотана наше општине, пре свега Сијаринске Бање“, речи су председника општине Медвеђа, Небојше Арсића.

    Председник фудбалског клуба "Јабланица" Томица Арсић и Небојша Арсић, уручили су захвалнице гостима из Републике Српске. Захвалнице су додељене руководству града Источно Сарајево, Фудбалском клубу "Источно Сарајево", као и појединцима из клуба, секретару клуба, и најбољем играчу Миленку Арсићу,  уједно и главном организатору и покретачу братимљења фудбалских клубова "Јабланице" и "Источно Сарајево".

View the embedded image gallery online at:
http://medvedja.org.rs/index.php/sr_cir.html#sigProId795a8bd87f

 

Систем енергетске ефикасности у општини Медвеђа

ПДФ Штампа Ел. пошта
-

  СВЕЧАНО ПОТПИСИВАЊЕ УГОВОРА О ЕНЕРГЕТСКОЈ ЕФИКАСНОСТИ

 

    На церемонији поводом увођења система енергетске ефикасности у локалним самoуправама, у Београду, у згради Уједињених нација, данас се приступило потписивању Уговора, након завршеног јавног позива расписаног у октобру прошле године, за финансирање пројекта енергетске ефикасности у јединицама локалне самоуправе.

    Програм Уједињених нација за развој (UNDP) и Министарство рударства и енергетике покренули су пројекат који укључује повећање енергетске ефикасности улагања у јавне зграде, у општем циљу да се смање укупна буџетска издавања по општинама за ову област које преко својих рачуна плаћају за енергенте. 

    Реч добродошлице упутила је Карла Херши, стална координаторка UN и стална представница UNDP у Србији, и Александар Антић, Министар рударства и енергетике. Пројекат " Уклањање препрека за промовисање и подршку систему енергетског менаџмента у општинама у Србији" представио је помоћник министра рударства и енергетике, Милош Бањац који је нагласио да енергетски менаџмент има кључно место у испуњењу обавеза које је Србија преузела као чланица Енергетске заједнице. Циљ пројекта је конкретан, да се до 2019.године смањи потрошња финалне енергије за 9%.

    Вишечлана комисија, сачињена од представника Министарства рударства и енергетике и UNDP-a, вредновала је приспеле предлоге пројеката према постављеним критеријумима, међу којима је најважнији био смањење емисије СО2 након имплементације пројекта. Одабране општине и градови, њих 13, међу којима се нашла и општина Медвеђа, добиће средстава из буџетског фонда Министарства енергетике и рударства у износу од 80 милиона динара, као и средства из Глобалног фонда за животну средину (GEF) и UNDP-а у циљу спровођења политике енергетске ефикасности. Пројекат ће обухватити и даљи рад на унапређењу законодавног оквира и подизању капацитета на централном и локалном нивоу за спровођење енергетског менаџмента. Председник општине Медвеђа, др Небојша Арсић је присуствовао свечаној церемонији и потписао Уговор са Александром Антићем, министром рударства и енергетике.

 

View the embedded image gallery online at:
http://medvedja.org.rs/index.php/sr_cir.html#sigProId10b7bcce55

 

Четврти састанак СКГО Мреже за ромска питања

ПДФ Штампа Ел. пошта
-

 "ЗДРАВСТВЕНЕ МЕДИЈАТОРКЕ - ПОДРШКА ЛОКАЛНИМ САМОУПРАВАМА"

 

     На четвртом састанку Сталне конференције градова и општина (СКГО)- Мреже за ромска питања, одржане у Београду, главна тема била је појачана социјална и здравствена заштита угрожених група, пре свега ромске популације. 

     Поздравну реч имао је Ђорђе Станишић, генерални секретар СКГО, Берислав Бекић, државни секретар у Министарству здравља и Ненад Иванишевић, државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

     Преко овог пројекта, до сада је било запослено око 75 здравствених медијаторки у здравству у 59 општина. У наредном периоду планира се додатно опредељење средстава како би се овај број повећао, а на основу анализе о потребама која је спроведена од стране надлежних тела Владе у циљу унапређења приступа овим услугама од стране корисника. Реална процена је да ће ова радна места бити систематизована и уведена у национални оквир квалификација. Такође, биће израђени модули за формално образовање, номенклатура занимања и биће реализовано запошљавање здравствених медијаторки као здравствених радника у домовима здравља. Број здравствених медијаторки биће повећан на 90 у 2017.години.

     Као пример добре праксе "Сарадња мобилног тима и Дома здравља" похваљен је град Лесковац. О улози јединице локалне самоуправе у повећању доступности, праведности и квалитета у области јавног здравља говорила је Јасмина Танасић, секретарка у Одбору за здравље и социјалну политику СКГО-а. На састанку Мреже за ромска питања испред наше општине присуствовали су координатор за ромска питања, као и председник општине Медвеђа, др Небојша Арсић.

 

View the embedded image gallery online at:
http://medvedja.org.rs/index.php/sr_cir.html#sigProIdf153734434

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 1 од 33

Predsednik-rs

Vlada-rs

 dobra uprava banner

skgo

Evropski-PROGRES

nekret banner

mapa invalidnos

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

GIS logo

interna reviz

zastitnik banner

ban bug 2015

finance banner

budzet 2017 banner

 

Временска прогноза

top